Saldalus, Sabiedrība ar ierobežotu atbildību
SIA "Saldalus" ir mazā alus darītava Saldū, kurā 2012. gadā tika uzsākts brūvēt gardu, stipru, dzīvu alu. Īpašnieks Mārtiņš Kazradzis ir pārtikas tehnologs. 2019. gada nogalē saņemta pašvaldības atzinība.
Viena no mazākajām alus darītavām Latvijā. Viss alus darīšanas process, sākot ar alus vārīšanu, pildīšanu, fasēšanu, ir roku darbs. Iekārtas, kurās alus tiek brūvēts un uzglabāts, ir Mārtiņa izgatavotas. Saldalus ir tradicionāli gatavots alus - iejavots oša koka kublā ar vairāku atvārījumu metodi, izmantojot tikai dabīgas izejvielas - iesalu, apiņus, alus raugu un pazemes ūdeni. Vārīts uz malkas plīts, dabīgi raudzēts, nogatavināts pagrabā. Netiek filtrēts un pasterizēts, kas piešķir pilnu, tumīgu garšu. tiek brūvētas 5 alus šķirnes, kas kļuvušas iecienītas visā Kurzemē un daudzos Rīgas krogos un restorānos. Vasaras sezonā interesentu grupām pēc iepriekšējas pieteikšanās organizējam ekskursijas pa alus darītavu ar alus degustāciju.
Alus nopērkams arī veikalos Saldū, Rīgā, Jūrmalā, Talsos. Kafejnīcās Saldū, Rīgā Grobiņā, kā arī Rīgas restorānos.
Papildus iespējas
Pieejama piegāde Tirgo uz vietas saimniecībā Degustācijas Ekskursijas Svētku piedāvājumiPieejamie produkti
Saldalus Gaišais
Saldalus Gaišais, Saldalus Puķu, Saldalus Diennakts. Realizācijai pilda 0.5 litru, 1 litra stikla pudelēs, 1 l Pet pudelēs un 30 l kegos, kas paredzēti izliešanai bāros, restorānos
Produkts pieejams - Uz pasūtījumu
Mazumā
Saldalus Tumšais
Saldalus Tumšais, Saldalus Melnais Vilks, fasēti 0.5 l un 1 l stikla pudelēs, 1 l PET pudelēs un 30 l kegos kas paredzēti izliešanai bāros, restorānos.
Produkts pieejams - Sezonāli
Mazumā