Sarmīte Klūga
Saules Klaips reģistrēts 2014.gadā, kur saimnieko Sarmīte Klūga, kas cep maizi un izdomā jaunas receptes. Lepojas ar to, ka maizi gatavo pēc gadsimtiem pārbaudītiem paņēmieniem, un tur godā senču mantojumu. Saules Klaipa maizīte tiek cepta no graudiem, kas audzēti bioloģiskā saimniecībā, kur saimnieko pārdomāti un ilgtspējīgi, kur milti tiek malti uz dzirnakmeņiem.
Maizi šeit mīca abrā, ar rokām. Raudzēta ilgstoši, tādejādi izejot visus būtiskos procesus, kuri ir svarīgi, lai maize būtu augstvērtīga un veselīga. Saules Klaipa maize ir bioloģiski sertificēta, sertifikāta numurs 04-404-17/19-2. Pavisam 11 sertificēti maizes veidi.
Saules Klaipa produkciju var iegādāties ne tikai saimniecībā, bet arī vairākos bio veikalos: “Zaļā govs”, “Būņas”, Spice Rimi Klēts, Alfa Rimi Klēts, Valdemārs Rimi Klēts, Pulkvedis Rimi Klēts, internetveikalā “Svaigi.lv”, tiešās pirkšanas pulciņos, Kalnciema kvartāla tirdziņā, Straupes Zirgu pasta tirdziņā.
Papildus iespējas
Pieejama piegāde Tirgo uz vietas saimniecībā Degustācijas Ekskursijas MeistarklasesPieejamie produkti
Rupjmaize
Sastāvdaļas: BIO rudzu rupjie milti (42%), BIO rudzu bīdelētie milti (20%), ūdens, BIO cukurs, dabīgais ieraugs (bio rudzu milti, ūdens, bio cukurs), BIO ķimenes, sāls
Augļu maize,
Sastāvdaļas: žāvēti augļi 60% (aprikozes, melnās plūmes, ananāsu granulas, dzērvenes, grauzdēti lazdu rieksti, mandeles, rozīnes), BIO bīdelētie rudzu milti, ūdens, BIO rupjie rudzu milti, dabīgais ie
Gaišā sēklu maize
BIO rudzu milti bīdelētie, ūdens, 21% BIO sēklas (linsēklas, saulespuķu, sezama, ķirbju sēklas),BIO cukurs, dabīgais ieraugs (bio rudzu milti, ūdens, bio cukurs), sāls.
Kaņepju maize
Sastāva pamatā ir rudzu rupjie milti, kas bagātināti ar kaņepēm trīs dažādās formās: 1) kaņepju sēklas (proteīna avots); 2) kaņepju granulas, kas rodas kad no sēklām izspiež eļļu(šķiedrvielu avots);
Rudzu saldskābmaize ar medu
Sastāvdaļas: BIO rudzu milti bīdelētie (60%), ūdens, BIO medus, dabīgais ieraugs (bio rudzu milti, ūdens, bio cukurs), BIO cukurs, BIO ķimenes, sāls.