Ludmila Peculeviča
Mājražotāja Ludmila Peculeviča mājas apstākļos, jau vairākus gadus eksperimentējot, ražo cieto sieru. Piedāvājumā ir dažādu nogatavinātības pakāpju cietais siers, siera bumbiņas ar dažādām garšvielām, siers cepšanai.
Iepriekš piesakoties, mājražotāja piedāvā dažāda siera degustāciju un ekskursiju pa saimniecību un nelielo siera ražotni. Saimniece saka:" Man ļoti patīk vadīt degustācijas un stāstīt tūristiem, kā es sāku nodarboties ar šo arodu, kā vārīt sieru, cik daudz prieka man rada pats siera vārīšanas process. Vārot sieru, vissvarīgākais ir rast prieku un labsajūtu, dalīties savās emocijās ar citiem. Ja tas, ko es daru, arī citos rada tādu pašu reakciju, es esmu laimīga.” Latgales kulinārā mantojuma tīkla dalībniece. Cietais siers, kam nepieciešama ilgāka nogatavināšana, tiek turēti 6-12 mēnešus. Burvīgās siera bumbiņas, apbērtas ar dažādām garšvielām, nobriest sākot ar 1 mēnesi un līdz pat vienam gadam. Cepšanai paredzētais siers lieliski pagatavojams uz grila.
Jaunajiem sieriem tiek izmantotas dažādas garšvielas: kaltēti tomāti, amoliņu, čili pipari, Provansas augi.
Produkciju var iegādāties, sazinoties ar mājražotāju personīgi.