Jelgavas novads, Glūdas pagasts, Rasas
Reģ.Nr.: 43601029418
PVD numurs: 085197
google map Waze
Piegādes vietas:
Darba Laiks
Otrdiena 12:00 - 19:00
Trešdiena 12:00 - 19:00
Ceturtdiena 12:00 - 19:00
Piektdiena 12:00 - 19:00
Sestdiena 12:00 - 20:00
Svētdiena 10:00 - 17:00
QR Kods

ZS "Jaunavas"

Trifeļu dārza "Truffland.com" saimnieks Atis Drullis kopā ar sievu trifeļu dārzu Jelgavas novadā sācis iekopt 2013. gadā. Agrāk te bijis rapšu lauks, bet, māju ceļot, licies – vajag ko interesantāku, vai tad tiešām pie mājas audzēs rapsi vai kartupeļus?

Ceļojumi uz Franciju, pirmie gastronomiskie trifeļu piedzīvojumi franču restorānos devuši degvielu idejai: trifeles! Druļļi stādus iepērk no sertificēta audzētāja Francijā, kur stādi tiek pārbaudīti. Vairāk kā pašu vajadzībām stādi tiek iepirkti tālāk pārdošanai – interese ir liela. Pērk gan hobija audzētāji, gan saimniecības Latvijā.

Visi stādi nākuši no saimniecības Francijā, kas veic stādu injicēšanu ar trifeļu sporām. Katrs pircējs saņem stādu ar sterilu sakņu sistēmu, kurā inakulēta trifeļu sēnīte. Izaugs vai neizaugs – tas jau ir cits jautājums.

Trifeļu audzētājaugi var būt lazdas, ozoli, dižskārbarži, liepas, ir arī bērzi, ciedri. Atis stāsta, ka "Truffland.com" dārzā vislabāk aug lazdas un dižskābārži, ozoli aug lēni un bieži nokalst. Tas gan atkarīgs no katras konkrētās vietas – citur, piemēram, tieši ozolu stādi izrādījušies trifelēm labākie. Saimneiki apsver arī sadarbību ar restorāniem. Taču pagaidām sākuši ražot savu produktu līniju – pašu bišu dravas medu ar dažādām garšām, protams, arī ar trifeļu garšu. Jau visai reāli iezīmējas arī trifeļu čipsu ražošanas sākums – tas paveikts kopā ar Lauku atbalsta dienestu. Trifeļu čipsi ir Ata mīļākais trifeļu ēdiens, un viņš lēš, ka Latvijā to ražot no Latvijas kartupeļiem un Latvijas trifelēm varētu izdoties krietni lētāk nekā ārzemēs.

(Izmantota Delfi.lv sadaļas Tasty publikācija. Pilns raksts pieejams: https://www.delfi.lv/tasty/jaunumi/ciemos-jelgavas-puse-trifelu-darzs-ar-suni-un-bez-midsomeras-slepkavibam.d?id=53394055) 


"Truffland.com" tirgo trifeļu stādus, sniedz padomus trifeļu dārzu iekopšanā , piedāvā trifeļu produkciju un tās degustāciju, kā arī lauku tūrismu vienīgajā atvērtajā trifeļu audzētavā Baltijā.

Papildus iespējas

Pieejama piegāde Tirgo uz vietas saimniecībā Degustācijas Ekskursijas Ēdināšana un banketi Meistarklases Svētku piedāvājumi Piegāde ar pakomātu

Pieejamie produkti

Šobrīd pieejams

Trifeļu koku stādi ar Tuber Magnatum, Tuber uncinatum, Tuber melanosporum.

Divas reizes gadā piedāvājam Trifeļu koku stādus ar trīs dažādām trifeļu šķirnēm. Koku saknes ir inficētas ar trifeļu mikorozu , kas dod izcilu rezultātu , lai trifeles patiešām audzētu. Esam Latvijā

Produkts pieejams - Sezonāli Mazumā
Šobrīd pieejams

Krēmots medus ar dažādām garšām50gr/150gr

Krēmots medus ar dažādām garšām . 50/150gr iepakojumos. *ar trifelēm *ar ķiplokiem *ar piparmētru *ar bietēm un ķirbi *ar kanēli *ar ingveru un citronu * ar priežu pumpuriem *ar lavandu

Produkts pieejams - Visu gadu Mazumā
Šobrīd pieejams

Trifeļu sāls 150 gr

Sāls ar trifeli 150gr. Gardēžu iecienīts produkts, ēdienu aromāta bagātināšanai.

Produkts pieejams - Visu gadu Mazumā
Šobrīd pieejams

Trifeļu eļļa 100ml

Rapšu eļļa ar trifeli. Lieliska trifeļu aromāta piedeva salātiem, biezputrām un citiem ēdieniem. 100ml

Produkts pieejams - Visu gadu Mazumā