Laila Puķīte
Laila Puķīte piedāvā īpašu un neierastu gardumu – burkānu zapti ar dažādām garšām.
Kā norāda saimniece Laila Puķīte , viss sācies 2017. gadā, piedaloties konkursā „Jaunie Alsungas gardumi”. “Tajā startēju ar burkānu zaptēm un ieguvu pirmo vietu. Pēc degustētāju atsauksmēm sapratu, ka zaptes ir labas un jāturpina iesāktā ideja.”
2020.gadā reģistrēta PVD, kā mājražotāja . Alsungā lielā cieņā ir burkāni, jo ļoti daudzi cep sklandraušus, tad nu meklētas jaunas idejas, iespējas un novitātes jauniem piedāvājumiem ar suitu smeķi un asumiņu, piedāvājot burkānu ievārījumu no vietējiem produktiem. Tādā veidā Alsunga un tās labumi tiek reklamēti ārpus Alsungas un ārpus Latvijas. Tā kā saimniece jau gatavo dažādus sklandraušu un burkānu suvenīrus, tad burkānu ievārījums ir labs papildinājums jau esošiem piedāvājumiem Alsungas viesiem.
No 2007. gada Laila Puķīte vada arī dažādas meistarklases par Alsungas tautastērpu un citiem rokdarbiem. No 2009. gada saimniece piedalās kulinārajā mantojumā „Spēlmaņu krogā”, un vada seno ēdienu meistarklases lieliem un maziem, latviešiem un arī ārzemniekiem. Tiek stāstīts, rādīts un kopā gatavoti ēdieni, kas lielā cieņā bija senos laikos. Vispopulārākais ir kurzemnieku sklandrausis. No 2011. gada saimniece dzied arī folkloras ansamblī „Suitu sievas”.
Produkciju iespējams iegādāties svētdienās, Alsungas Suitu tirgū vai pie vietējiem uzņēmējiem – Spēlmaņu krogā, Pitstopā un Sapņotavā.
Papildus iespējas
Tirgo uz vietas saimniecībā MeistarklasesPieejamie produkti
Burkānu zapte
Burkānu zapte ar dažādām garšām (ar cidonijām, rabarberiem, ērkšķogām, upenēm, brūklenēm, āboliem, pīlādžiem, dzērvenēm, sīpoliem, plūmēm, ingveru, čili pipariem).
Burkān' zapt' a čilī
Burkānu ievārījums ar čilī