Guna Ķibere
Gunas maizes darbības virziens – maizes cepšana. Piedāvāju vairākus maizes veidus, kas tiek cepti no Latvijā audzētas labības. Maizes veidi tiek dažādoti ar sēklām, žāvētiem augļiem, ogām un dārzeņiem ( burkānu -sieru maize, griķu-grūbu maize, kaņepju maize,sīpolu-paprikas maize,kaltēto tomātu maize, žāvēto augļu maize,maize ar biezpiena cepurīti u.c.) Maize tiek cepta pēc netradicionālām receptēm. Iespējams iepazīt arī citu tautu maizes veidus (portugāļu, uzbeku, gruzīnu, armēņu u.c.). Maizi iespējams pasūtīt. Nelielām grupām vai ģimenēm (no 5-12 cilvēkiem) tiek rīkotas maizes cepšanas darbnīcas un maizes degustācijas. Papildus vēl konditoreja, vietējo ēdienu gatavošana, ēdienu gatavošanas meistarklases. Gunas Maize dibināta 2013.gadā. Saimniece – Guna Ķibere.
Gunas maizes receptes iekļautas grāmatās ,,100 kūkas un 1 svecīte”, ,,Ar Roberto par Latvijas novadiem”. Esmu piedalījusies vairākos TV raidījumos La Dolce Vita ar Roberto, 100 recepšu Latvijas simtgadei, Dziesmu plate u.c.
Tikko no krāsns izņemtai maizei ir nepārspējama garša un aromāts. Ja vien mājās ir plīts, kurā var kārtīgi izcept pīrāgus, izdosies arī maize.
Receptes tiek veidotas tā, lai gatavot būtu viegli, ērti, ātri un samērā lēti. Tiek izmantota parasta virtuves tehnika un ierīces.
Labprāt dalos ar savu pieredzi un receptēm. Esmu pārliecināta, ka ikviens, kurš prot cept maizi, vienmēr būs paēdis pats, ienesīs svētību savās mājās, iepriecinās citus un pasauli ap sevi padarīs labāku.
Papildus iespējas
Tirgo uz vietas saimniecībā Degustācijas MeistarklasesPieejamie produkti
Baltā sēkliņu maize
Maizes mīklai pievienotas 4 veidu sēkliņas – ķimenes, linsēklas, saulespuķu sēklas un sezama sēklas, kas maizi padara veselīgu un sēkliņām bagātu. Sēkliņu maize ir visiecienītākā un populārākā no visā
Grūbu maize
Grūbas ir ļoti vienkāršs produkts. Ēdienu pagatavošanā tās izmantojam salīdzinoši maz. Ne visiem tās šķiet garšīgas, citi saka, ka tās ir grūti un sarežģīti izvārīt mīkstas. Tomēr pievienojot grūbas k
Ķirbju maize ar rozīnēm
Ķirbju maize ar rozīnēm būs saldāka par citām maizēm, jo rozīnes papildus dod saldumu. Šo maizi es nosauktu par svētku maizi svētdienu rītos. Tikpat labi tā izcepta lielā formā varētu būt lieliska dāv
Svētku baltmaize
Lai parastu baltmaizi uzceptu mazliet svinīgāk, nav nepieciešami īpaši produkti. To var panākt ar to pašu mīklu, vajadzīgs tikai drusku vairāk laika un izdomas. Ornamentus var veidot visdažādākos – pī
Sarkano biešu maize
Lai izceptu gardu un patiešām krāsainu sarkano biešu maizi, nepieciešamas īpašas šķirnes sarkanās bietes. Tās vispirms jāizvāra, jāsagatavo marināde un jāiemarinē. Parasti no šīs mīklas tiek gatavotas
Karašas
Lieli, apaļi un brūni kukuļi, kraukšķīgas un smaržīgas, sagrieztas lielās rikās, pārziestas ar krietnu sviesta kārtu – tādas ir īstās manas bērnības karašas šķēles. Tik gardas. Ar aukstu pienu vasarā