Dainis Erbss
Saimniecība Dāri dibināta 2002. gadā, un tās nodarbošanās ir kazkopība. Saimnieki Dainis un Tatjana apsaimnieko 64 ha zemes un ikdienā rūpējas par vairāk nekā 100 kazu lielu ganāmpulku.
Iegūtais piens tiek pārstrādāts dažādu 20 sieru šķirņu veidos. Kazu slaukšanas periods ir no februāra līdz novembrim. Siera gatavošanas meistars ir pats saimnieks, kurš sieru gatavo uz malkas plīts. Sieram pievienojamās izejvielas iegādājas SIA Gemoss. Siers pircējiem izbraukuma tirdzniecībā ir sadalīts 200 gramu fasējumā un ir sapakots aukstuma kamerās.
Produkciju var iegādāties Rīgā brāļu tirgū tirdzniecības vietā, Deglava 67, kā arī gadatirgos un saimniecībā.
Saimniecība uzņem arī apmeklētājus, kuri vēlas pavērot kaziņas vai iegūt iemaņas siera pagatavošanā. Dāru kaziņas sauc par laimīgām, jo tās neierobežotas var pārvietoties pa teritoriju.
2019. gadā Dāru siers ieguva godalgoto pirmo vietu "Novada garša" Kurzemē.
Pieejamie produkti
Kazas siers ar ķimenēm
Produkts pieejams - Visu gadu
Mazumā
Kazas siers ar dillēm
Produkts pieejams - Visu gadu
Mazumā
Kazas siers ar valriekstiem
Produkts pieejams - Visu gadu
Mazumā
Kazas siers ar dažāgu sēklu maisījumiem
Produkts pieejams - Visu gadu
Mazumā
Kazas siers ar čillī pipariem
Produkts pieejams - Sezonāli
Mazumā
Kazas siers ar kaltētiem tomātiem
Produkts pieejams - Visu gadu
Mazumā
Kazas siers ar baziliku
Produkts pieejams - Sezonāli
Mazumā
Kazas siers ar ķiploku
Produkts pieejams - Sezonāli
Mazumā
Kazas siers ar mocarellas garšu
Produkts pieejams - Sezonāli
Mazumā
Svaigais siers bez piedevām
Produkts pieejams - Sezonāli
Mazumā