SIA Aiviekstes klēts
SIA “Aiviekstes klēts” Lubānas vīna darītavā, izmantojot pasaulē atzītas tradicionālas vīna darināšanas metodes, top baltie un dzirkstošie vīni, kā arī destilāti no Latvijas augļiem, ogām un lieliskā dārzeņa- rabarbera.
Šobrīd piedāvājam: Visu produkciju, ko ražojam. Piegādes tiek veiktas - Visā LV teritorijā. Piegādes piedāvā ar kurjera starpniecību uz konkrēto adresi. Norēķināšanās ar bankas pārskaitījumu.
Pasūtījumus veikt pasūtījuma veidlapā: facebook.com/lubanasvinotava
Idejas pirmsākumi meklējami 2009.gadā, kad vīnotavas vīndaris Oskars Žvagins spēris pirmos soļus vīna darīšanā. Vīnotavas izveidošanas mērķis ir radīt kvalitatīvu vīnu Latvijas tirgum, arī restorāniem. Vīnotavas attīstības vīzijā aizvien lielāku vietu aizņem viesmīlības jautājums - radīt pilnīgu un modernu tūrisma objektu Lubānas un Latvijas lauku tūrisma piedāvājuma klāstā. Lepojamies, ka Lubānas vīnotavas vīni ieguvuši gan Latvijas, gan Baltijas mēroga atzinību augļu un ogu vīnu konkursos.
Mēs esam vīnradne ar radošu pieeju vīnu radīšanā un to nodošanā vīna baudītājiem. No Latvijas augļiem un ogām radīto vīnu vērtība ir roku darbs un neparedzamais radīšanas process. Tajos saskatām sajūtas par ģimeni un mājām, par draudzīgu atmosfēru un sarunām, par svētku svinīgo noskaņu.
Papildus iespējas
Pieejama piegāde Tirgo uz vietas saimniecībā Degustācijas Ekskursijas Ēdināšana un banketi Semināri Pārstrādes pakalpojumiPieejamie produkti
Dzirkstābols (sauss dzirkstošs ābolu vīns),
750 ml, alkohola saturs 11%, Dažādu šķirņu āboli. Raudzēts nerūsējošā tērauda mucā nesteidzīgi zemā temperatūrā. Gatavots pēc tradicionālās dzirkstošā vīna metodes (méthode champenoise), noturēts uz r
Dzirkstošā ērkšķoga (sauss dzirkstošs ērkšķogu vīns),
750 ml, alkohola saturs 11%, gaišās un sarkanās ērkšķogas. Raudzētas nerūsējošā tērauda mucā nesteidzīgi zemā temperatūrā. Gatavots pēc tradicionālās dzirkstošā vīna metodes (méthode champenoise), not
Rabarbers (rabarberu sausais vīns),
750ml/250ml, alkohola saturs 11,5%, rabarbers. Gatavots no ‘Victoria’ un ‘Ogre 13’ šķirnes rabarberiem. Raudzēts un noturēts nerūsējošā tērauda mucās. Koka korķis. Pasniegšanas temp.: 6-7 °C. Ieteica
Dārznieka ābols (sauss ābolu vīns)
750 ml/250ml, alkohola saturs 12%, āboli ‘Antonovka’. Gatavots no ‘Antonovka’ šķirnes āboliem, kuri ievākti no vairāk kā 50 gadus veca ābolu dārza. Raudzēts un noturēts nerūsējošā tērauda mucās. Koka
Saldā cidonija (salds cidoniju desertvīns),
375ml, alkohola saturs 7%, cidonijas. Gatavots no pašu dārzā augušām cidonijām. Raudzēts nerūsējošā tērauda mucā. Rūgšanas process ilgst vismaz 6 mēnešus pateicoties kontrolētai zemai temperatūrai. No
Saldais rabarbers (salds rabarberu desertvīns)
375ml, alkohola saturs 10%, rabarbers. Gatavots no ‘Victoria’ un ‘Ogre 13’ šķirnes rabarberiem. Raudzēts nerūsējošā tērauda mucā. Rūgšanas process ilgst vismaz 6 mēnešus pateicoties kontrolētai zemai
Dārznieka stiprais (ābolu destilāts),
500ml/200ml, alkohola saturs 38%,. Dubultās destilācijas procesā gatavots no nerūsējošā tērauda mucā raudzētas ‘Antonovka’ šķirnes ābolu sulas. Iegūtais destilāts izturēts pāris mēnešus pirms pildīšan