Jēkabpils novads, Salas pagasts, Saules
Reģ.Nr.: 45403002339
PVD numurs: 009531
google map Waze
Piegādes vietas:
Darba Laiks
Informācija:
Pēc iepriekšējas vienošanās
QR Kods

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību Rītausma

Uzņēmuma darbības veids ir dārzeņu audzēšana un realizācija. Dārzeņi tiek audzēti segtajās platībās un realizēti visos Latvijas reģionos, kā arī nedaudz eksportēti uz Igauniju.

Uzņēmums dibināts 1993.gada 26.janvārī, privatizējot agrofirmas “Daugava” 1983.gadā būvēto siltumnīcu kombinātu, kura kopējā platība toreiz bija 4 hektāri. Šodien siltumnīcu kopējā zemstikla platība ir 5,6 hektāri, kurā tiek audzēti gurķi 2,5 ha, tomāti 2,7 ha un salāti 0,4 ha.
Gadā tiek saražots ap 2000 tonnām dārzeņu. Uz šodienu uzņēmumā strādā 70 darbinieki. Tas ir viens no lielākajiem un vadošajiem dārzeņu audzētājiem Latvijā.
Kopš 2009.gada SIA “Rītausma” ir kooperatīvās sabiedrības “Baltijas dārzeņi” biedrs un 95 % izaudzēto dārzeņu tiek realizēti caur kooperatīvu, apgādājot lielveikalu tīklus.
Kopš 2002.gada uzņēmums ir viens no Zemgales reģiona lielākajiem nodokļu maksātājiem un labākajiem darba devējiem lauksaimniecības uzņēmumu grupā.
Savā darbības laikā ir izmēģinātas dažādas dārzeņu audzēšanas metodes. Sākumā tie tika audzēti melnzemē, tad akmensvatē, tagad tomātus un gurķus audzē kokosā (Profit) – kokosriekstu mizās, kas tiek transportētas pat no Šrilankas.

Papildus iespējas

Tirgo uz vietas saimniecībā

Pieejamie produkti

Salāti

Produkts pieejams - Sezonāli Vairumā

Gurķi

Produkts pieejams - Sezonāli Vairumā

Tomāti

Produkts pieejams - Sezonāli Vairumā

Kvalitātes zīmes