Dobele, Zaļā iela 44-69
Reģ.Nr.: 54103136541
PVD numurs: 082946
google map Waze
Piegādes vietas:
Darba Laiks
Otrdiena 10:00 - 12:00
Ceturtdiena 10:00 - 12:00
Sestdiena 10:00 - 14:00
Informācija:
Citos laikos, pēc iepriekšējās pieteikšanās
QR Kods

LUDERE Pitas SIA

Rotaļājoties. Rotaļājoties darināt vīnu. Rotaļājoties izdzīvot dzīvi… Tāds ir vīndara Raimonda Miķelsona un dzīvesbiedres Loritas dzīves moto, arī izveidojot vīna darītavu Ludere, jo “ludere”, tulkojumā no latīņu valodas nozīmē “rotaļāties”.

Raimonds un Lorita vīnus darinu, augļus un ogas iegūstot no sava dārza, kā arī meža. Tas tiek darināts, pielietojot tradicionālas metodes, tomēr pats vīna gatavošanas process ir krietni ilgāks- ļaujot vīnam gatavoties gada garumā, kamēr tas ir dabīgi izveidojies. Vēl vienu lietu vīndaris atklājis un nedara, kā citi vīndari, proti, vīns tiek dzidrināts nostāvoties, ne filtrējot caur filtriem, tādējādi ļaujot vīnā palikt daudzām labām sastāvdaļām gardajā dzērienā.
Viss notiek rotaļājoties, nenoliedzot, ka daudzas labas lietas un receptes rodas pēc rūpīgiem eksperimentiem. Šobrīd mazajā vīna darītavā iegādājami  4 veidu vīni, paralēli mucās gatavojas vīns nākotnes baudīšanai. Pēc drosmīga eksperimenta top interesants arī dažādu sastāvdaļu savienojums, kurš, pēc vīndara Raimonda vārdiem, gaida savu “lielo uznācienu”. Nākotnes izsapņoto vīna veidu sastāvdaļas aug un pieņemas spēkā pašu dārzā, kas tiek rūpīgi stādīts, veidots un kopts Loritas pārraudzībā. Vīndaris neslēpj “sveci zem pūra”, pieņemot, ka katrs meistars pieredzi un zināšanas liekot lietā, izveidos savas garšas nianses vīnam, nekad neatkārtojot noskatīto pieredzes apmaiņās.
“Patiesības dzēriens- ceļ cepuri!”- tā par savu vīnu saka Raimonds un Lorita. Pie šāda moto vīndari nonākuši, baudot pašu radīto dzērienu. Ja vēlaties saprast šo vārdu nozīmi- baudiet šajā mazajā vīna darītavā radīto vīnu, izbaudiet mirkli, sarunās un kopā būšanā ar tuvajiem, un vēl, pavisam vienkārši – rotaļājaties!

Papildus iespējas

Pieejama piegāde Tirgo uz vietas saimniecībā Degustācijas Ekskursijas Svētku piedāvājumi

Pieejamie produkti

Aveņu

Produkts pieejams - Visu gadu Mazumā

Cidoniju

Produkts pieejams - Visu gadu Mazumā

Pīlādžu

Produkts pieejams - Visu gadu Mazumā

Aveņu vermulis

Produkts pieejams - Visu gadu Mazumā