Sabiedrība ar ierobežotu atbīldību DŪŠAI
Vija Kudiņa ar maizes cepšanu nodarbojas izsenis, jo šis arods ir aizgūts no vecākiem un vecvecākiem, kuri vienmēr godāja pašceptu maizi. 2000. gadā saimniece uzsāka savu maizes cepšanas biznesu, līdz ar to radās arī doma, par Aglonas maizes muzeju, un kā vēl varētu godināt graudaugus un to produkciju. Ir izveidota maizes produkcijas līnija "Cīši gords", un kopš 2014. gada ir kulināra mantojuma biedrs. Vija Kudiņa prot pastāstīt un arī pagatavot senos latgaļu ēdienus: krupnīku, veistekni, gruci un citus. Muzejā ir savākts simtiem lietu, kas saistītas ar graudu pārstrādi un maizes cepšanu: spriguļi, lizes, abras un citi.
Muzeja dvēsele – saimniece Vija Kudiņa. Maizes muzejā apmeklētājus uzņem pati saimniece latgaliešu tautas tērpā, ar latgaliešu tautas dziesmām un latgalisku uzrunu, kur saruna sākas ar rudzu graudu atpazīšanu un izgaršošanu.
Maizes muzejā ir iespējams:
izveidot savu kukulīti rudzu maizes, kuru izcep un ņem līdzi;
ieklausīties stāstā par maizes vēsturi, rudzu maizes gatavošanu pēc sentēvu metodēm;
pagaršot tikko ceptu maizīti;
iemēģināt roku dzirnavu griešanu vai pilnas graudu sētuves turēšanā;
nobaudīt latgaliešu ēdienus – špeku, zuoļu čaju ar madu, supeņu, guļbeiti ar zūsteiti voi kilbasu, kļockas, sipesnīku, šmakavceņu;
svini svinības muzejā.
Saražoto produkciju var iegādāties gan maizes muzeja veikalā, gan arī citos mazumtirdzniecības veikalu tīklos.